Superlooks recensie – Workshop Basic Make-up Secrets (VakantieVeilingen)

Een make-up workshop bij Superlooks had ik al eens eerder gedaan, maar dit was zo lang geleden dat ik liever een verse recensie plaats van een recent bezoek aan Superlooks. Ik kocht weer een bon op Vakantieveilingen, voor het zeer bescheiden bedrag van in totaal 10 euro, en ik nam mijn moeder mee naar Superlooks in Diemen.

Dat ik er al was geweest, was een voordeel, want ik zou mijn moeder liever niet naar een shabby tent meenemen en ik wilde haar ook niet teleurstellen zoals toen met Miyos. Ik wist wat ik ongeveer kon verwachten, hoewel ik een workshop had waarbij heel kort de basic dagelijkse make-up werd behandeld en daarna ook nog zwaardere avondmake-up met smokey eyes. Ditmaal was het alleen maar basic make-up, en ik hoopte dat ik ervan kon leren hoe ik mijn bolle gezicht wat afslank door het gebruik van make-up.

Mooie ontvangst

We konden lekker gaan zitten met thee, koffie en wat lekkers, in de mooie open ontvangstruimte van Superlooks. Het is naast het ‘winkeltje’ waar alle make-up mooi opgesteld staat en alles om je heen is wit en zwart. Ik moet zeggen dat de banken tijdens mijn eerste bezoek nog mooi wit waren, maar nu zagen ze er wel al uit alsof Superlooks heel veel enthousiaste Vakantieveilingen-bezoekers had gehad. Geeft niet, de thee was prima, lekker koekje en mijn moeder en ik hadden het erg naar onze zin.

Superlooks8

We werden vervolgens meegenomen naar een kamer met spiegels aan beide zijden, waar we konden plaatsnemen op hoge krukken.We hadden allemaal diverse make-up items in een doos tussen elk duo instaan, dus we konden zelf lekker aan de gang. Tijdens deze workshop gebruik je zo’n beetje de hele lijn van Superlooks, wat erg leuk is want je merkt ook echt verschil tussen het ene en het andere product. Zo begon het allemaal met een vettige reiniger, vervolgens beauty water (ik vind het een hele grappige naam, het klinkt heel geruststellend, helemaal nadat je dat vet op je gezicht hebt gesmeerd) en daarna begon het leggen van de basis met speciale gel je voor je oogleden en dagcreme.

Toen werd mijn moeder op de kruk gezet bij onze docente (het was een mooi klein clubje van 6 mensen, waardoor we niet alleen veel ruimte hadden maar ook allemaal veel aandacht kregen) en deed ze de basismake-up voor de helft van mijn moeders gezicht op. Het zag er een beetje gek uit en het zou een uitdaging voor mijn moeder zijn om zelf de tweede helft af te maken, maar je zag daardoor wel wat een enorm verschil make-up maakt, zelfs al is het alleen de basis.

Superlooks4

Veel lagen, toch licht

Hoewel we erg veel lagen opbrachten (primer, foundation, poeder, bronzer, blusher, shimmer), voelde de make-up niet zo, het geheel bleef lekker licht. Het was erg fijn hoe de momenten van ‘les’ werden afgewisseld met momenten waarop we het zelf in de praktijk mochten brengen. Na de basis kwam er ook nog een gedeelte waarin we de ogen en lippen opmaakten en toen waren we klaar. Steeds als je iets wilde weten, dan kon je dat direct aan de docente vragen en ze had overal een antwoord op. Wat ik vooral heel erg goed vond, was dat ze van te voren bij iedereen langs ging om te vragen wat ze uit de workshop wilde halen. Mijn moeder wilde beter leren hoe ze haar wenkbrauwen kon tekenen en dat is ook echt uitgebreid aan de orde gekomen.

Er was netjes een pauze tussen de basis en de oogmake-up, en daarin kregen we weer lekker thee/koffie en een koekje. Tot slot mochten we ook nog een oog- en lippotlood uitzoeken aan het einde van de workshop. Elk twee stuks, dus dat was fantastisch. Normaliter heb ik bij make-upworkshops (of van die dingen waarbij mensen bij je thuiskomen voor een soort Tupperware-party voor make-up, zoals Oriflame doet) altijd zoiets van: als deze make-up zo goed is, waarom is het dan niet op een gemakkelijkere wijze (lees: bij de drogist) te koop? Meestal vind ik de make-up ook niet zo heel goed van kwaliteit, maar Superlooks make-up is goed gekleurd en ik moet zeggen dat ik bij mijn eerste workshop een concealer-doosje heb gekocht dat ik jaren later nog steeds gebruik om mijn gezicht a la Kim Kardashian te shapen.

Superlooks5

Superlooks valt niet tegen

Ik had verwacht dat Superlooks na al die jaren goedkope Vakantieveilingen-klanten wel wat minder goed van kwaliteit was geworden, maar eigenlijk was het tegenovergestelde waar. Er was nu meer persoonlijke aandacht en we kregen ook nog een handig boekje mee naar huis met het hele stappenplan weer opnieuw. Er werd niet een heel erg overdreven verkooppraatje gehouden, hoewel we natuurlijk wel iets hebben gekocht. Toch hadden we ook gewoon weg kunnen lopen zonder iets te kopen, daar was alle ruimte en vrijheid voor.

Al met al ben ik heel tevreden over de workshop. Superlooks doet wat het beloofd op Vakantieveilingen: de ontvangst, het advies, het gebruik van de make-up en penselenset (op een hygienische wijze), een lange duur van ruim 2 uur, twee lip/oogpotloden mee naar huis en voor twee personen, ongeacht leeftijd of huidtype. Ik denk dat de ‘ter waarde van’-prijs van 198 euro erg overdreven is, maar het moge duidelijk zijn dat ze weinig winst maken op de 10 euro die ik heb betaald, alleen al met het weggeven van vier potloden en het vier keer thee en een koekje. Aan de andere kant is het wel slim, want omdat de workshop goedkoop is, heb je meer geld (en wellicht ook een beetje een schuldgevoel over de lage prijs die je hebt betaald) over om in het winkeltje toch een productje te kopen dat goed is bevallen.

Superlooks10

Advertentie

One thought on “Superlooks recensie – Workshop Basic Make-up Secrets (VakantieVeilingen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s