Brasilbinkie Recensie – Rodizio Braziliaans Eten (Marktplaats)

Vroeger dacht ik altijd dat all you-can-eat betekende dat eten goedkoop en slecht was, maar inmiddels heb ik al menig recensie geschreven waarin ik moest constateren dat restaurants mij het tegendeel hadden bewezen. Brasilbinkie is ook een all-you-can-eat concept, maar dan eentje op Braziliaanse wijze. Dat wil zeggen dat obers bij je tafel langskomen met een gigantische vleesspies, waarvan jij kiest of je dat specifieke vlees wilt of niet.

Kip, biefstuk, mais of ander lekkers; dat is wat een rodizio inhoudt. In Praag is een van mijn favoriete restaurants El Ambiente Brasileiro, dat eenzelfde manier van serveren heeft. Er is een saladebar waar je een voorgerecht en eventuele bijgerechtjes kunt afhalen, maar het gaat toch echt om die mannen die langskomen met die hompen vlees (maar ook vis en vegetarisch dus). In Praag geniet ik heel erg van, maar dan betaal je er ook naar. Tijd om eens te kijken hoe zo’n concept in Nederland werkt, dus op Marktplaats kocht ik een bon voor Brasilbinkie in de Rotterdamse haven.

Brasilbinkie1

Marktplaats-deal

Ik betaalde voor twee personen 29,99 euro, wat veel goedkoper is dan de normale persoonsprijs die 24,99 euro is. Een lekker goedkoopje, waardoor mijn verwachtingen nog lager kwamen te liggen. Toch wilde ik erg graag gaan, ook omdat we toch al een weekend in Rotterdam spendeerden, leek dat het uitgelezen moment om naar Brasilbinkie te gaan. Wat ik ook een groot voordeel aan deze deal vond, was dat je heel makkelijk online kon reserveren. Geen gedoe met de vreemde niet-kantoortijden die restaurants hanteren, en direct een mailtje met bevestiging van je reservering. Het was uiteindelijk wel even zoeken waar het was, want het is in hetzelfde restaurant als Ketelbinkie (Binkie is een soort keten), maar toen we eenmaal binnen waren werden we direct netjes geholpen.

Er werd uitgelegd hoe het werkte en we konden wanneer we wilden naar het buffet lopen om een voorgerechtje samen te stellen. Er lagen diverse dingen, waaronder warme rijst, maar ook pasta, en uiteraard salade. Ik werd er niet direct heel enthousiast van, want de manier van presenteren vond ik er niet heel appetijtelijk uitzien. Niet veel genomen, maar dat zouden de spiezenmannen later wel goedmaken. Die kwamen namelijk aan tafel langs met lekker vlees (en vis en vegetarisch). Het schijnt bij rodizio de kunst te zijn om te wachten tot later op de avond, omdat dan het wat duurdere vlees langskomt, maar aan gezien wij in de eerste shift zaten (die 2 uur duurt en meer dan genoeg is) en er nog een andere shift aankwam, geloof ik niet dat dat bij Brasilbinkie helemaal opging.

Brasilbinkie2

Brasilbinkie is sfeervol

Nog een kleine zijsprong; het interieur van het restaurant is erg interessant. Er zijn naast de buitenramen een soort watervallen geplaatst, die totaal niet opvallen door hun donkere kleur wat wegvallen in het interieur. Het lijkt wat zinloos. Verder is Brasilbinkie erg sfeervol, helemaal in vergelijking met Ketelbinkie ernaast. Je moet door Ketelbinkie heenlopen richting Brasilbinkie en ook weer eruit, en het staat daar aardig blauw als het restaurant vol zit.

Concluderend moet ik zeggen dat vooral het vlees bij Brasilbinkie heel erg prima was. Het was niet zo uitzonderlijk fantastisch als bij ‘mijn’ restaurantje in Praag, maar dat kan ook bijna niet. Ik heb in Rotterdam hele lekkere dingen voorbij zien komen en ook geproefd, dus ik was blij verrast dat deze goedkope deal ook nog eens een goede bleek. De obers waren ook prima, plus de dames die snel met drankjes en broodjes met kruidenboter aankwamen, de snelheid waarin we werden geholpen en hoe gemakkelijk het was om de rekening van de drankjes te betalen (we hadden allebei lekker een cocktail genomen en die smaakten goed); het gaat er allemaal lekker systematisch aan toe bij Brasilbinkie en dat is heel erg prettig. We gingen allebei met een voldaan gevoel terug naar huis. Dit was ons zeker niet tegengevallen en ik denk dat dit restaurant zich vooral leent voor families die met zijn allen gaan eten, zeker voor zo’n deal als ik op Marktplaats had weten te scoren.

7.5

Website Brasilbinkie

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s