Liana’s House of Beauty Recensie – Acryl- of gelnagels (VakantieVeiligen)

Soms ‘win’ je dingen op VakantieVeilingen die te mooi lijken om waar te zijn. Bijvoorbeeld de acryl- of gelnagels basis bij Liana’s House of Beauty. Het arrangement bevat niet alleen het zetten van ‘nepnagels’, maar ook een paraffinepakking en een foot spa. Kan niet veel zijn toch?

Raar dat ik voor slechts 14 euro dit arrangement wist te bemachtigen op VakantieVeilingen. Normaliter gaan alleen al gewone fish spa’s er voor meer uit dan dat. Is dat nagels zetten ook niet een heel prijzig karwei? Ik had het nog nooit laten doen, maar mijn prijs was zo laag dat ik verwachtte dat er nog allerlei kosten zouden bijkomen.

Was de veiling misschien niet zo populair omdat Liana’s House of Beauty een waar horrorhouse of beauty zou zijn? Ik trachtte het op internet te onderzoeken, maar daar werd ik niet veel wijzer uit. Er zat maar een ding op: naar Veenendaal om het zelf te ondervinden!

Nepnagels zijn een commitment

Ik verbaas me altijd over kassadames die met enorme flappers aan hun vingers alle producten scannen zonder achter te blijven met snippers nepnagel op de lopende band. Of vrouwen waarmee ik werk, die mailtjes typen met hun nagels in plaats van hun vingertoppen. Ik vond het allemaal nogal een commitment, maar ik moest er nu toch eens aan geloven: nepnagels.

Eenmaal binnen bij Liana’s House of Beauty, viel me direct op hoe prettig het er is. De zaak wordt gerund door Liana en twee andere ZZP’ers zitten in hetzelfde pand. Liana doet massages en afvaltechnieken, terwijl een andere dame puur kapster is en de derde, Jose, die is de nageldame. De foot spa kunnen alle vrouwen regelen, want dat is vooral een kwestie van goed de voeten bestuderen en reinigen en iemand in het aquarium zetten.

Het aquarium met de Garra Rufa visjes staat in de hoek van het modern ingerichte pand. De aankleding is grijs en roze/paars en die kleuren (en de accessoires) zorgen voor een huiselijk, schoon gevoel. Dat is belangrijk, want er zijn toch best wat onzekere vrouwen die dagelijks over de drempel gaan bij Liana’s House of Beauty. Ik voelde me er in ieder geval meteen op mijn gemak.

LianasHouseOfBeauty2

Expertise op nagelgebied

Het interieur bestudeerd, nu tijd voor Jose. Een professional die weet waar ze mee bezig is en zelfs een opleiding doet om nog verder te komen in haar vak. Net als het interieur wist ook Jose een grote bijdrage te leveren aan een relaxt gevoel. Ze knoopt gemakkelijk een gesprek met je aan en vertelt ondertussen wat je maar wilt weten over nagels. Sterker nog, ze analyseert ze voor ze begint even om daarmee het beste advies te kunnen geven over welke nagel je wilt. Je kunt acryl doen, maar dat is wat harder dan gel. En de nagellak, daar zijn ook weer verschillende soorten in. Als je je nagels nooit hebt laten doen, dan gaat er een wereld voor je open.

Jose is een fantastisch mens, ze is uiteindelijk wel twee uur met me in de weer geweest en dat is heel bewonderingswaardig. Het plaatsen van nagels is veel meer dan even lijmen, vijlen en lakken. Het duurt best lang voor het er allemaal perfect op zit en al die tijd is het Jose die er helemaal voor gaat. En eigenlijk begon ik me een beetje schuldig te voelen voor het feit dat ik maar 14 euro voor de behandeling betaalde; dit was zoveel meer waard dan dat.

Toen de nagels er eenmaal opzaten, wat Jose met zachte hand deed, kregen mijn handen een paraffinepakking. Mocht je bij parafine denken aan waxinelichtje, dan heb je het helemaal juist. Je handen worden ingesmeerd met een soort handcreme en vervolgens doop je die in een pot met warme kaarsvet (ik heb een poootje met.. vet!). Twee zakjes om de handen en daarom heen een soort ovenwant-meets-washandje en de parafine en handcreme doen de komende twintig minuten hun werk.

In de fish spa

Tijd om daarvan te genieten in de fish spa, waar flinke vissen meteen aanvielen op mijn voeten die blijkbaar erg smullen waren. Soms kom je wel eens een fish spa tegen met allemaal kleine visjes in een trieste bak, maar deze hadden een mooi aquariumpje en leken er goed uit te zien (voor zover ik kan oordelen over het welzijn van de vis). Het is op het begin heel erg kriebelig, maar daarna wordt het heel lekker ontspannen en kun je even helemaal tot jezelf komen. Even die mobiel aan de kant, en gewoon naar dat water staren.

Heerlijk. Ondertussen is Jose allesbehalve aan het ontspannen, want die rent al weer rond met allerlei spulletjes die opgeruimd kunnen worden. Even rustig een kop thee drinken, dat heb ik haar weinig zien doen in de uren dat ik er was. En zelfs op de momenten dat ik even bezig gehouden wordt door de vissen, blijft ze lekker sociaal doen tegen de klanten. Als ik haar was, was ik kapot aan het einde van de dag, maar zij leek onvermoeibaar.

Uiterst vriendelijke Jose daargelaten, dit was sowieso een arrangement dat er eigenlijk voor meer geld uit had moeten gaan op VakantieVeilingen. Normaal kost een Liana’s House of Beauty-deal als deze 82,95 euro en dat kan ik me goed voorstellen. Dit is een deal waar je je geen buil aan kunt vallen, mede omdat er veel meer inclusief is dan je verwacht. En als er wel iets is waar je apart voor moet betalen, dan wordt dit heel duidelijk voordat men verder gaat uitgelegd. Het is een bedrijf dat schoon werkt, waar een prettige sfeer hangt en waar dames werken met verstand van zaken.

LianasHouseOfBeauty1

Lange gelnagels

Mijn eerste dag met lange gelnagels, daar moeten we het nog wel even over hebben; dit was wat kort, ironisch genoeg. Ik vond de nagels heel erg mooi, maar ik had ze toch iets te lang laten doen. Ik kan natuurlijk niet op CouponChique schrijven als ik niet weet hoe ik mijn nagels in de juiste positie op mijn toetsenbord krijg. Ook is het bedienen van een touchscreen een hele kluif met langere nagels. Zonde, want het zag er zo mooi uit! Gelukkig kon ik de nagels zo vijlen dat ze iets beter handelbaar waren, en daar heb ik inmiddels heel veel plezier van. Het voelt net alsof het mijn eigen nagels zijn. en ze zitten goed vast.

Ik ben niet iemand geworden die elke maand haar nagels laat doet, maar Liana’s House of Beauty heeft me wel doen realiseren dat dit wel erg leuk is voor een bruiloft of feestje. Er zijn vast allerlei nagelstylistes/zetters in Nederland die helemaal niet zo professioneel te werk gaan, dus ik ben benieuwd of mijn volgende VakantieVeilingen-nagelavontuur net zo’n warm (paraffine)bad blijkt als bij Liana’s House of Beauty. Ik ga in ieder geval mijn best doen om er weer terug te kunnen komen, met dan een iets hoger bod want dat verdienen deze Veenendaalse vrouwen zonder twijfel.

9

Website Liana’s House of Beauty

Advertentie

One thought on “Liana’s House of Beauty Recensie – Acryl- of gelnagels (VakantieVeiligen)

  1. Pingback: Liana’s House of Beauty Veenendaal Recensie – Massage (VakantieVeilingen) | Couponchique! door CheapMiep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s