De Dikke Dragonder Recensie – 2-gangen lunch in Maastricht (Groupon)

Aangezien ik toch in Hotel Gulpen verbleef en naar Maastricht zou gaan, besloot ik meteen een lunch te Grouponnen in die fantastische stad. Dichtbij het bekende Vrijthof ligt De Dikke Dragonder, waar ik met volle tassen neerplofte om even energie op te laden.

De Dikke Dragonder, ik heb lang gefilosofeerd wat dat kon zijn. Dragon zou draak kunnen betekenen, maar ook een specifiek kruid. Wikipedia leert me dat het een infanterist te paard is. Een dikke schijnbaar, dat arme paardje.

Maar als je eenmaal bij deze herberg/kroeg hebt gegeten, dan begrijp je wel hoe die dragonder zo dik is geworden. Dit eetcafé houdt namelijk wel van de Bourgondische levenswijze en dat betekent dat de borden goedgevuld zijn.

DeDikkeDragonder5

Bekend plein

De Groupon was voor 2 personen en kostte 17,50 euro in plaats van de 39 euro die zo’n 2-gangen lunch normaal kost. Perfect, hoewel het niet een enorm koopje is. Aan de andere kant zal je merken dat de prijzen zo rondom een van de bekendste pleinen van Nederland toch erg hoog zijn. Een gemiddeld broodje of salade kost toch 8 tot 15 euro.

DeDikkeDragonder4

Het eerste gerecht was een soep, waarbij het de keuze was tussen tomatensoep en champignonsoep. Ik koos de laatste, die netjes werd opgediend met bestek apart op een dienblaadje, erg grappig. Het was wel een vrij heftige soep, waardoor ik na het smullen dacht: “Oh ja, er komt nog een tweede gang. Help!”

Broodje Carpaccio

De tweede gang was een broodje, wat ik van de normale kaart mocht kiezen. Er was ook alle keuze uit voorgerechten en salades, maar ik koos een bruin broodje met carpaccio. Ik verbaasde me een klein beetje toen het werd opgediend. Het was heel mooi gegarneerd, het was een prachtig broodje, maar de carpaccio leek er zo aan elkaar geplakt opgekwakt. Het was ook heel nattig, waardoor het nog heftiger was om te eten. Het was erg lekker, maar wel erg veel.

DeDikkeDragonder1
De lekkerste just d’orange die ik ooit dronk, dronk ik hier bij de Dikke Dragonder. Het was niet koud, het schuimde, het was niet 3 uur van te voren geperst maar echt vers. Dat zie/ruik/proef je niet vaak. Gelukkig dat hij zo lekker was, want hij kostte maar liefst 4 euro voor een glaasje. Om eerlijk te zijn vond ik dat zelfs voor een jus’tje zo lekker aan de hoge kant, maar omdat ik al een bon had, hoefde ik alleen dat af te rekenen dus ach ja.

De Dikke Dragonder is van de binnenkant echt een kroegje. Het is een ontmoetingsplaats voor studenten en andere mensen uit Maastricht, en het is klein, knus en bruin. De barmannen/obers waren beiden heel vriendelijk en de service was heel persoonlijk, wat ik erg prettig vond. Ik vond de lunch lekker maar dus wat heftig. Het eetcafé is een lekker warm plekje om even op kracht te komen tussen al het gewinkel door, met charmante service die je persoonlijke aandacht geeft, maar je ook op de juiste momenten even met rust laat.

DeDikkeDragonder3

8.0
Website De Dikke Dragonder

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s