Tulip Inn Rotterdam Recensie – Overnachting (VakantieVeilingen)

Het Tulip Inn-hotel is prachtig gelegen aan het water, met uitzicht op de Erasmusbrug. Klinkt dus als een perfecte plek voor een weekendje Rotterdam. Maar hoewel de eerste zin van deze recensie feitelijk klopt, is het nog maar de vraag of je daar als VakantieVeilingen-klant ook van kunt genieten.

Het leuke aan ons weekend in Rotterdam was dat we ’s avonds bij het hotel aankwamen. Hierdoor was het buiten al donker en ziet de stad er nog stadser uit. Op stap in Rotterdam voelt alsof je in een wereldstad bent, waarin lekker veel jonge mensen wonen uit allerlei culturen. Hierdoor lijkt het net alsof je op vakantie bent in plaats van even een nachtje ergens in Nederland, wat ik heel erg fijn vind.

TulipInnRotterdam1

Openbaar Vervoer in Rotterdam

Het openbaar vervoer in Rotterdam (de enige plek in Nederland die een modern en goed werkend metrosysteem heeft) is ideaal, waardoor we vanuit de trein meteen de metro inkonden naar het hotel. Slechts een paar minuten lopen met een mooie uitkijk op de Erasmusbrug en we zagen het bekende tulpje al van verre aankomen. Eenmaal binnen werden we netjes en snel door de receptie geholpen en betaalden we de rekening voor het ontbijt.

Meestal weet ik hoteldeals vrij goed van VakantieVeilingen af te halen. Voor slechts 31 euro verbleven we met zijn tweetjes in het Tulip Inn hotel in Rotterdam, waarbij het ontbijt dus niet inclusief was maar de Wi-Fi wel. Over die internetverbinding waren we niet heel erg te spreken; hij kwam in golven en was erg langzaam. Maar gelukkig was er een prima televisietje op de kamer en hebben we internetabonnementen op onze telefoons, dus we hadden genoeg entertainment.

TulipInnRotterdam4

Nautische Inrichting

Onze hotelkamer had een ietwat nautische inrichting, hoewel er niet over heel veel inrichting gesproken kon worden omdat hij erg klein was. We konden een upgrade kopen, maar dat hadden we niet gedaan, waardoor we op een ‘classic kamer’ verbleven. Ach, ik vind het geen supergroot probleem als een hotelkamer klein is, zolang er maar andere kwaliteiten zijn die dat wat compenseren.

Het uitzicht was enorm triest, maar daar had de receptioniste ons al voor gewaarschuwd door te zeggen dat de kamers met water-uitzicht allemaal waren volgeboekt. Hierdoor kwamen wij op een plek te zitten waarbij we uitkeken op een soort binnenpleintje met hotelkamerraampjes. Dat was uiteraard wel jammer, want het zou natuurlijk prachtig zijn om in de havenstad ook uitzicht te hebben op dat water.

TulipInnRotterdam2

Een tweepersoonsbed in een Nederlands hotel

Het klinkt nu alsof het niet meer goed gaat komen, maar wacht af. Wat deze kamer namelijk wel had in tegenstelling tot 90 procent van de kamers in Nederlandse hotels: een tweepersoonsbed. Geen twee losse bedden, gewoon een vast tweepersoonsbed waarin je niet midden in de nacht wakker wordt in een ‘gat’ dat is ontstaan door uit elkaar geschoven bedden. Heel erg fijn, hoewel ik dan wel weer iets te zeuren heb over de dekens: die waren wel erg dunnig, mijn voorkeur gaat uit naar dikke fluffy dekens.

TulipInnRotterdam6

Wat ik naast het tweepersoonsbed ook een grote plus vond aan onze kamer, waren de koffie- en theefaciliteiten. Zeker als je lang hebt gereisd en het al wat later op de avond is, dan is het lekker om een beetje in bed te hangen en nog een kopje thee te drinken. Als ik het in mijn hotelkamer zie, dan zal ik er altijd gebruik van maken, heerlijk.

Verder was de douche keihard, maar wel lekker. En de kamer was netjes schoon en fris. We hebben heerlijk geslapen in Tulip Inn en het ontbijtbuffet de volgende ochtend was erg lekker. Er was een geruime keuze aan eieren, ontbijtgranen, croissantjes, enzovoorts. En er was de mogelijkheid om een kopje thee of koffie voor on-the-go mee te nemen, en inmiddels weet je hoe veel ik van thee houd, dus dat was een goed begin van onze lange, leuke dag in Rotterdam (waarover later meer).

TulipInnRotterdam5

Jammer van het uitzicht

Tulip Inn is een prima hotel om in te verblijven tijdens een weekend Rotterdam. Het is allemaal wat knus en we vonden het jammer van het uitzicht, maar dat laatste is nu eenmaal een risico als je op de CheapMiep-manier aan je hotelkamers komt natuurlijk. De receptie was vriendelijk en zeer bekwaam en op de kamer was behalve de twee zojuist genoemde dingen, eigenlijk heel weinig aan te merken. Ik zou hier zo nog eens heen gaan als ik weer naar Rotterdam wilde, hoewel ik mijn oog ook heb laten vallen op het SS Boothotel..

7.5
Website Tulip Inn Rotterdam

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s