De Zagerij Recensie – 3-gangen keuzemenu (Groupon)

Eens in de zoveel tijd ga ik uit eten met een vriendin. Sinds een tijdje koop ik daarvoor elke keer een Groupon, omdat er op Groupon simpelweg goede restaurantjes staan in Amsterdam. Op de valreep kocht ik ditmaal een bon voor een 3-gangen keuzemenu bij Restaurant De Zagerij.

Een grappig restaurantje in de Jordaan, dat er van de buitenkant heel anders uitziet dan van binnen. Het is een lange gang die uitmondt in een zaaltje, waardoor het een bepaalde knusheid uitstraalt en toch ruimtelijk is. Aan de muur zijn allemaal zagen bevestigd, wat natuurlijk helemaal past bij de naam. Ik houd wel van dat soort touches, niet alleen omdat t een speelse manier van met je restaurantnaam omgaan is, maar ook omdat je op deze manier goed kunt herinneren welk restaurant het is als je erover praat.

image

Mijn vriendin en ik kregen een speciale kaart met daarop puur het Groupon-menu. Perfect, hoewel ik online al had gezien wat de keuzes waren, dus die had ik allang gemaakt 😉 Mijn vriendin koos de Gamba’s Pil Pil als voorgerecht, ik ging voor carpaccio. Ik weet t, het is weinig origineel, maar de rest was vis (eet ik niet) of preisoep.

Ik was erg te spreken over de service in dit restaurant. De oberesses zijn jonge meiden, maar ze kwamen lief en behulpzaam over. Eentje was het drankje van mijn vriendin vergeten, maar daarvoor bood ze meteen haar excuses aan en kwam alsnog aangerend met het drankje. En, heel belangrijk, er zat genoeg tijd tussen de gangen. Niet langzaam, zelfs aan de snelle kant, maar in dit bistro-achtige etablissement paste dat goed.

image

Het voorgerecht was lekker, nu is er ook niet heel veel verkeerd te doen aan carpaccio. Mijn vriendin was aan het smullen van haar gamba’s, al was ze wel ietwat teleurgesteld over de mildheid van de Pil Pil. Gauw door naar het hoofdgerecht, al waren we allebei onder het mom van “we eten verder veel vegetarisch, dus als we vlees eten dan doen we het goed” voor de biefstuk gegaan.

Ik vond mijn biefstuk niet zo heel medium gebakken, dit was echt wel medium-rare. De peperjus was wel lekker, sommige hapjes een beetje heftiger dan de andere, maar dat was juist wel lekker. De courgette was heerlijk en de patat was iets te geel voor mijn doen, ik houd meer van bruine patat. Dat gezegd hebbende, ben ik gewoon geen patat-eter, maar de mayonnaise was lekker dus uiteindelijk toch lekker gegeten.

image

Mijn vriendin vond t ook prima, en er was nog wel een klein beetje ruimte voor een toetje. Ik had niet zo’n zin in Tiramisu of Scroppino, dus ging ik voor de cheesecake. Erg dikke cheesecake, ook veel te veel, maar wel een lekker dessert. Al met al zou ik De Zagerij vooral omschrijven als een gezellig restaurantje met lekker brasserie-eten. Niet heel bijzonder, maar gewoon een goede plek om lekker een hapje te eten voordat je iets anders leuks gaat doen in de hoofdstad.

De Groupon aanbieding was 35 euro voor 2 personen, wat natuurlijk heel goedkoop is. Die prijs is exclusief drankjes. Normaal zou je volgens Groupon vele tientallen euro’s meer kwijt zijn aan een dinertje als deze bij de Zagerij. Op zich ook wel terecht, hoewel ik 30 euro per persoon een realistischere ‘normale’ prijs zou vinden voor dit restaurant.

image

Helaas is de Groupon nu weer gestopt, maar wellicht komt De Zagerij nog een keer op een dealsite voorbij. Ik heb er in ieder geval een heel gezellige avond beleefd en ik was erg gecharmeerd van de service. Het eten is ook heel prima, dus zelfs als er geen deal beschikbaar is, dan is De Zagerij ook voor volle pond de moeite waard als je zin hebt in lekker brasserie-eten.

7.5

Website De Zagerij

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s