Het Prentenkabinet Recensie – High Tea in Leiden (Ticketveiling)

“High Tea voor 2 personen bij Het Prentenkabinet in Leiden”, dat klonk goed. Mijn moeder (daar is ze weer) had voor Kerstmis een high tea op een leuke locatie gevraagd en Leiden is een mooie stad. Voor 27 euro schafte ik op Ticketveiling.nl de bon aan voor een middag lekker eten bij Het Prentenkabinet. Uiteindelijk ging mijn vader ook mee, dus daar moesten we de volle 25 euro voor betalen. Is de high tea de bon en het volle bedrag waard?

Het ding met high tea’s is dat ze meestal tussen de 20 en de 35 euro kosten, wil je echt een goede hebben. Elke high tea die minder kost, is vaak minder van kwaliteit. Zo bevatten die goedkopere vaak ook producten die in een fabriek zijn gemaakt, in plaats van die echte handgemaakte liefde. Kortom, ik was erg nieuwsgierig waarmee Het Prentenkabinet zou komen, immers betaal ik dankzij Ticketveiling voor mijn moeder en mij de helft van wat ik voor een extra persoon betaal.

Prentenkabinet2

Toen mijn ouders op de betreffende zondagmiddag (high tea’s zijn van 2 tot 4 beschikbaar) richting het restaurant gingen, waren we erg verrast dat de lokatie zo mooi is. Je kijkt uit op de kerk en het wandelingetje naar het restaurant was prachtig. Leiden is weliswaar nogal studentikoos, het is een hele oude, prachtige stad om te zien. Het is dus aan te raden, mocht je gaan, om een uurtje eerder te komen en rond te wandelen in de Sleutelstad.

Eenmaal aangekomen bij Het Prentenkabinet, zagen we eigenlijk geen prenten, maar wel een authentiek pand waar de tafeltjes allemaal al klaarstonden voor de high tea. Er was een grote tafel in het midden voor een wat grotere groep, met daaromheen kleinere tafels voor 2 tot 4 personen. Wij namen plaats aan een mooi tafeltje aan het raam, met verse bloemetjes op tafel en een heel Hollands uitzicht op een hek met fietsen eraan en dus die mooie kerk op de achtergrond.

Prentenkabinet3

We kregen onze welkomstbubbels en konden toen al meteen beginnen met aanvallen. Er stond al een etagere vol met chocolade en koekjes, mjam! Enorm lekkere dingen, maar je moet natuurlijk wel wat ruimte overlaten voor de sandwiches, scones, et cetera.

Er werden lekker veel sandwiches neergezet (met Schotse zalm en met ham en kaas) die zoals dat hoort geen korstjes meer hadden. Heerlijk zacht wit brood met een heerlijk beleg, we zaten met zijn drieën flink te smullen. Ondertussen werd er uiteraard thee geserveerd. Er kwam bijvoorbeeld kruidenthee langs, maar ik was vooral fan van de Prentenkabinet melange. Wat er precies allemaal inzat weet ik niet, maar het was een zwarte thee met fruit en iets zoets, dus dat doet het sowieso goed bij mij.

Ik heb het al eerder gezegd, voor mij is een high tea eigenlijk geen high tea zonder scones. Gelukkig weten ze dat bij Het Prentenkabinet ook, want er werden heerlijke warme scones neergezet met Bonne Maman-jammetjes en natuurlijk clotted cream. Enorm van genoten, maar daardoor eigenlijk praktisch geen ruimte meer over voor de mini-saucijzenbroodjes. Gelukkig is mijn vader niet zo’n zoetekauw, dus die gooide het ene na het andere mini-saucijsje naar binnen.

Prentenkabinet4

Al met al hebben mijn ouders en ik een hele fijne middag gehad bij Het Prentenkabinet. Het bedienend personeel is heel kundig en vrolijk, de lokatie is niet alleen qua omgeving maar ook qua pand prachtig en voelt heel classy aan. Het eten was top en niet zo afgemeten: er was genoeg voor ons alledrie en ook van alles wat. De prijs voor een persoon, 25 euro is niet spotgoedkoop, maar Het Prentenkabinet biedt wel waar voor je geld.

Helaas staat er momenteel geen high tea meer op Ticketveiling, maar wel een champagne-arrangement of een dinertje. Mocht je toch nog ergens een high tea-bon voor Het Prentenkabinet tegenkomen, dan zul je net als CheapMiep heel erg blij worden van zo’n verrukkelijke middag in Leiden. Een high tea zoals een high tea hoort te zijn.

8

Website Het Prentenkabinet

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s