Barada Recensie – Feng Shui Workshop (VakantieVeilingen)

“Creëer een energierijke woning: Workshop Feng Shui”, dat kwam ineens voorbij op Vakantieveilingen. Een deal waarnaar ik erg nieuwsgierig was, omdat mijn huis nogal een rommeltje is en ik er graag wat rust in aanbreng. Dit leek te mooi om waar te zijn: ik betaalde slechts 11 euro voor een workshop van maar liefst 4 uur lang (ter waarde van 100 euro). Ik moest er wel helemaal voor naar Woerden, maar gelukkig is er een bushalte dichtbij het kantoor van Barada.

In eerste instantie kon ik het niet vinden, wat achteraf erg grappig was omdat Diana (Jansen, eigenaresse van LIV Lekker in je Vel en Barada) uitlegde dat ze juist kristallen voor de ramen had hangen om daar energie naar toe te trekken. Goed, gelukkig was ik nog op tijd en kon ik aanschuiven in een zeer sfeervolle kamer met een paarse muur, boeddha-beelden en oranje kleuren. Ik voelde me er meteen prettig, ondanks dat ik de andere vijf cursisten niet kende en ik een enigszins gestrest hoofd had wegens de altijd disfunctionerende NS.

20150129_121826

Bij een Feng Shui-workshop weet je nooit wat je kunt verwachten. Althans, je weet niet of we het heel specifiek gaan hebben over meubels, hoe je nu precies wat kunt aanpakken of een wat algemenere kijk op Feng Shui. Uiteindelijk was de workshop enigszins algemeen, maar Diana maakte wel regelmatig uitstapjes naar andere thema’s, waaronder voeding en persoonlijkheid. Wat eigenlijk de grootste les is die we kregen, was om te werken met de elementen: Vuur, Water, Aarde, Hout en Metaal. Sommigen kunnen niet samen, sommigen versterken elkaar juist op een positieve manier. Diana presenteerde het geheel zeer professioneel en een grote plus: niet zweverig waardoor de stof praktisch bleef en duidelijk.

Naarmate we meer en meer leerden in deze vier uur durende cursus, kreeg ik steeds meer het gevoel van: Help, ik heb nog veel te doen thuis! Het was een inspirerende bijeenkomst en gelukkig kregen we van Diana netjes een mapje met de informatie mee naar huis, zodat we niet als gekken hoefden mee te schrijven tijdens haar presentatie. Nu was het natuurlijk een workshop, dus moest er ook gewerkt worden. We hebben een plattegrond van een huis voorzien van een Ba Gua, een soort tovervierkant waarin elk hokje staat voor een element en gekeken of een WC (dat water en metaal is) wel past op de plek waar hij is. Als hij in de Ba Gua in vierkantje ‘vuur’ zit, dan weet je dat je een probleem hebt.

20150129_121938

Goed, ik zal niet de hele cursus herhalen, want ik ben geen Feng Shui master (?), plus ik raad je aan om zelf naar deze workshop te gaan. Diana is heel behulpzaam en probeert je niet van alles aan te smeren. Sterker nog, je zit vier uur lang lekker warm binnen met thee, koffie, warme chocolademelk, koekjes en chocolade, terwijl je meer leert over hoe energie kan werken. Diana bood zelfs aan om na de cursus nog per mail mensen te helpen indien nodig. Opmerkelijk, want meestal betekenen workshops alleen maar verkopen verkopen, terwijl hier niets werd verkocht en dat was heel erg prettig. Diana heeft in haar energievolle opleidingen overduidelijk haar roeping gevonden en ze komt heel eerlijk, open en natuurlijk over wat enorm bijdraagt aan het succes van deze workshop.

Een toffe workshop dus, maar de beschrijving van het arrangement zoals dat op VakantieVeilingen staat beschreven, is mogelijk wat misleidend: “Algemene tips hoe je je huis energievol kunt inrichten, Do’s & don’ts voor huisinrichting, Basiskennis Feng Shui: leer over oosterse energievolle huisinrichting, leer over kleuren, vormen en materiaal, passend bij jou en je woning.” Hoewel het wel klopt dat je dit krijgt, kun je hierdoor onterecht het idee hebben dat het heel persoonlijk is. Het is niet zo dat je naar je eigen huis gaat kijken, je wordt in een paar uur klaargestoomd om zelf je eigen huis onder handen te nemen. Werk aan de winkel dus! Maar niet voor Barada, want ik heb oprecht weinig aan de workshop op te merken. Het was zelfs verbazingwekkend dat ze het voor deze prijs kon doen vier uur lang met catering, locatie en (teken)materialen. Een aanradertje.

20150129_121911

9

Website Barada

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s