Huis te Zaanen Recensie – 4 gangen diner Wormerveer (VakantieVeilingen)

Het fijne aan restaurantdeals is dat je altijd Iens erop kunt naslaan. Huis te Zaanen is onder Zaankanters vrij bekend en gelukkig zijn ook de fijnproevers op Iens (8.1) het erover eens dat dit huiselijke maar tegelijkertijd klassieke restaurant het bezoeken waard is. Tijd voor CheapMiep om dat uit te proberen door middel van een bon van Vakantieveilingen. De deur van het hotel-restaurant gooide alvast roet in het eten, zou de kok dit nog goed kunnen maken?

In de ‘Zaanbocht’ ligt Huis te Zaanen, een etablissement gevestigd in een authentiek pand en dit hebben de eigenaren gelukkig zo gehouden, waardoor het net lijkt alsof je in een huiskamer van Michiel de Ruyter dineert. Je moet er wel eerst binnen zien te komen en dat bleek een kleine uitdaging. Ik heb met mijn gezelschap een half uur in de regel gewaggeld over de Zaanbocht, omdat de deur zo goed dichtzat dat we dachten dat het restaurant pas om 18:00 uur open zou gaan. Zelfs toen we weer bij de deur aankwamen, stonden er andere gasten te wachten omdat die hem zelfs met een flinke schouder erbij niet open kregen.

20150118_175831

Uiteindelijk bleek de deur gewoon open, iets waar ik me nog steeds over verbaas. Op zich mogelijk natuurlijk, maar het personeel ziet toch wel dat er een stuk of 8 mensen voor de deur staan te wachten met een groot vraagteken op hun hoofd? Goed, toen we eenmaal binnen waren, waren we een beetje awkward aan het rondschuivelen, want het personeel was druk aan het rondrennen en uiteindelijk ontdekten we zelf waar we onze jassen konden hangen voordat we plaatsnamen aan onze mooie grote tafel bij het raam. Een mooi uitzicht op de rivier de Zaan, wat erg sfeervol was.

20150118_175823

Voor 21 euro (4-gangendiner) verwachtte ik dat de grandeur van dit restaurant ongetwijfeld zou zijn vervlogen, want ja, veel bedrijven gaan naar VakantieVeilingen als het even wat slechter gaat. Niet allemaal, want sommigen gebruiken het puur om naamsbekendheid te creëren of last-minute lege stoelen/kamers te vullen. Mijn ouders, die mee waren naar dit diner, hadden vroeger bij Huis te Zaanen gegeten, waardoor ze ditmaal eindelijk eens gebruik durfden te maken van een VakantieVeilingen-bon. Mijn broer was ook mee en die moest de volle pond betalen, hij at daardoor wel a la carte en kon dus kiezen. De anderen moesten kiezen tussen een vlees- of visvoorgerecht en een vlees- of visnagerecht. En uiteraard zijn vegetariërs altijd aparte gevallen.

20150118_184009

Ik at vegetarisch en dat was spannend. Het is elke keer weer spannend: krijg ik de kliekjes van gisteren, of krijg ik wat groenten met 2 liter kaas erover? Beiden niet in dit geval en ik moet zeggen dat ik erg gecharmeerd was van wat de kok ervan had gemaakt. De couscoussalade waar we mee begonnen was wat gewoontjes, maar het bladerdeegtaartje als hoofdgerecht was heerlijk. Het toetje was ook niet slecht, waardoor we met een goed gevoel weggingen. Mijn moeder, die een vleesgerecht had genomen als hoofd, was wat minder enthousiast. Ik weet niet of ze zich teveel aantrok van het feit dat dit een ‘goedkopie’ was of dat het restaurant in haar herinnering simpelweg beter was, maar de anderen vonden het eten wel prima. Niet heel speciaal, gewoon lekker brasserie-achtig voedsel.

Iets waar Huis te Zaanen wel op moet letten, is het aantal personeelsleden. Er was slechts een jongedame die bestellingen opnam en serveerde en ze was duidelijk heel druk bezig. Echter had ik daardoor het gevoel dat ze zo druk bezig was, dat ze geen tijd had om net even die extra mile te gaan voor de gasten. Het had allemaal simpelweg net even wat vriendelijker en hartelijker gekund. Ik vond het erg leuk om hier een keer te zijn geweest, want ik heb de naam vaak voorbij zien komen. Ook verdient de kok zeker een compliment voor zijn (vegetarische) kookkunsten, plus het talent om borden mooi op te maken. Een sfeervol, fijn restaurant.

 7 
Website Huis te Zaanen

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s