Parkhotel Hierden recensie – overnachting (VakantieVeilingen)

“Kom tot rust en overnacht op de Veluwe bij Parkhotel Hierden”, zo beloofde Vakantieveilingen en daar was ik wel aan toe. Niet dat ons laatste hotelbezoek nou zo lang geleden was, maar de Veluwe is natuurlijk een prachtige omgeving dus ik keek erg naar deze overnachting uit. Eigenlijk zouden we het combineren met de 1001 Inventions Expositie in Rotterdam, maar dat bleek achteraf te ver weg. Alleen naar Hierden dus, voor een gezellige nacht in het Parkhotel.

Voor 26 euro (plus nog 20 euro weekendtoeslag) verbleven we in Parkhotel Hierden, een hotel dat niet echt geschikt is om met het openbaar vervoer heen te gaan. 9292ov stuurde ons compleet verkeerd, waardoor we onnodig een uur langer in een bus hebben gezeten dan nodig was. Bovendien moet je vanaf de bushalte nog een stuk over een typische boerenweg wandelen, wat in de donkere winteravonden niet echt heel erg handig is. Maar goed, we waren blij toen we waren aangekomen in dit hotel, dat ons direct al verraste.

ParkhotelHierden4.jpg

Dit is namelijk geen flatgebouw met kamers overal, maar een hotel dat bestaat uit allemaal losse gebouwtjes. Dat geeft direct al een heel leuk effect, omdat het net is alsof je in een bungalow zit. Bovendien deed het ons direct denken aan vakanties naar Indonesie en Amerika, waar zulke constructies wel vaker voorkomen. Erg grappig, maar het heeft ook zo zijn nadelen. Juist omdat de huisjes afgezonderd zijn van de receptie, kan het er wel akelig koud zijn. Hoewel we beide radiatoren op volle kracht open hadden gedraaid, wisten ze met hun warmte de kamer pas tegen het ochtendgloren warm te krijgen. Ik heb de hele avond rillend in bed gelegen en dat betekent dat ik niet heel erg ontspannen was, en tegelijkertijd ook niet erg gezellig voor mijn vriend 😉

We hebben de receptie hierover proberen te bellen, maar er werd niet opgenomen. Mogelijk belden wij te laat, maar het is en blijft spijtig dat er dan schijnbaar geen 24 uurs receptie is. Aan de andere kant was dit geen 4 sterrenhotel maar een 3 sterrenhotel, dus de verwachtingen waren ook heel anders dan bij bijvoorbeeld Fletcher Marijke… Helaas heb ik ’s ochtends vergeten te melden bij de receptie dat de kou niet te harden was, wat er wederom mee te maken had dat wij onze bus moesten halen (die slechts 1 keer per uur ging) en er ook niet werd gevraagd of ons verblijf naar wens was geweest.

ParkhotelHierden1.jpg

We besloten overigens toen we aankwamen niet in de koude kamer te blijven, maar even wat te drinken in het restaurant bij het hotel. Volgens mij schrokken ze een beetje van ons, want we kwamen ‘pas’ om 8 uur aan, maar we hoefden alleen iets kleins dus we konden gewoon gaan zitten. Helaas was er in het restaurant geen tomaat meer te bekennen, waardoor mijn torentje van mozzarella met truffelaardappelchips en tomaat, een zoute bedoening van mozzarella, truffelaardappelchips, dikke uienringen en zure appel werd. Ik was er niet heel erg van gecharmeerd, maar ik kon het waarderen dat de kok tenminste iets anders had proberen te doen nadat de ober mij vertelde dat er geen tomaten waren en of ik een andere keuze wilde maken of een andere groente ook goed was.

Mijn vriend had een gerookte kipsalade die wel oke was, hoewel hij geen broodbeleg-kipfilet had verwacht maar echt stukken kippenvlees. Dat lag meer aan hem hoor, het was niet gespecificeerd op de kaart. Wat me wel erg beviel was dat we ondanks dat we alleen een voorgerecht namen, netjes een mandje met brood en kruidenboter kregen. Daarnaast namen we een koffie en een warme chocolademelk, die netjes met koekje werden geserveerd. Alles werd netjes op de kamer gezet en we konden het de volgende dag afrekenen bij het uitchecken. Na het mini-dinertje hadden we besloten dat we geen ontbijt zouden nuttigen bij Parkhotel Hierden. Verder vond ik het wel een prettig restaurantje, je zit er lekker op jezelf en niet iedereen kan je gesprek horen. Bovendien was het ook heel rustig en de enige grote groep die er was zat in een andere ruimte. Kortom, dat was heel netjes opgelost.

ParkhotelHierden3.jpg

De wifi-verbinding was zwak, maar hij was gratis dus daar mag je dan niet over klagen natuurlijk. De kamer zelf was gedateerd, maar dat kon ik wel door de vingers zien door het feit dat het van die grappige huisjes waren. Nette Grohe-kranen in de douche met losse zakjes met lekkere douchegel en een ouderwets zeepje. Schattig, maar nogmaals, echt aan een restyle toe. Er was een flatscreentelevisie en de bedden waren zacht en dat zijn voor ons belangrijke dingen wanneer we lekker tot onszelf willen komen. ’s Morgens toen we uit het huisje liepen, bleek dat we bij een huilbaby in het huis hadden gezeten, maar daar heb ik niets van gehoord. Geluidsdicht genoeg dus, wat ook geen overbodige luxe is. Over baby’s gesproken, we kregen een beetje de kriebels van dit ‘decoratiemiddel’ in de gang van het hotel. Of heb ik teveel horrorfilms gezien in mijn leven? Hoe dan ook, het was een beetje vreemd, maar goed, zo kunnen we het hotel wel goed onthouden.

ParkhotelHierden2.jpg

Wat ik daarnaast vooral ga onthouden van mijn verblijf bij Parkhotel Hierden was het mooie parkse uitzicht, het feit dat het losse huisjes waren wat een heel vakantie-achtig gevoel gaf, maar helaas ook de bittere kou in de kamer. We waren allebei verbaasd over het feit dat de verwarming voelbaar warm was, en de kamer toch erg tochtig en koud leek. Zelfs twee keer gecheckt of er geen ramen open stonden of er rooster waren waar de harde stormwind doorheen jaagde. Helaas niet, want dan hadden we er iets aan kunnen doen. Een tipje als je van plan bent om hierheen te gaan, is dan ook: ga in de lente of de zomer. Niet alleen is het dan warmer, maar ook kun je dan leuk gebruik maken van de minigolfbaan en kijken bij de volière.

6.5

Website Parkhotel Hierden

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s