Il Sogno recensie – pizza en drankje (Social Deal)

Voordat je een restaurant-deal koopt, moet je altijd even naar Iens.nl gaan. Niet dat elke recensent op Iens zo betrouwbaar is (voor sommige mensen is een haar in de soep een aanzienlijk groter probleem dan voor anderen), maar een 6 of een 8 is en blijft een groot verschil op een site als Iens. Zo zocht ik Il Sogno op in Amsterdam, ook wel bekend als “The Italian Conceptstore” en hun 8.5 gaf mij dat duwtje in de rug om die Social Deal te kopen.

Je wandelt even over de wallen heen en je bent er: Il Sogno, The Italian Conceptstore in de Koningstraat. In eerste instantie weet je niet of je wel naar binnen moet gaan, want het lijkt enigszins incrowd. Toch kun je maar beter die deurkruk naar beneden doen, want de Authentiek Italiaanse Pizza die wordt beloofd die wil je.

Nu is 6 euro voor een pizza al niet duur, laat staan eentje waarbij je ook nog een drankje mag uitzoeken. Het is simpelweg een deal die je niet mag laten lopen. Normaal ben je bij Il Sogno 13 euro kwijt voor een frisje en een versgebakken pizza uit een echte steenoven, maar nu dus slechts 6,- en dat is verbazingwekkend weinig.

IlSogno1

Il Sogno heet niet voor niets een store, want het is meer winkel dan restaurant. Een uiterst charmante winkel, want Italiaanse koekjes, desserts, wijnen en natuurlijk olie staan prachtig uitgestald in deze winkel. Twee pizza-bakkers (in vol ornaat) stonden druk deeg te gooien en verse ingrediënten te strooien, terwijl de winkel zich vulde met die heerlijke geur van deeg, kaas en tomaten.

Op de begane grond is de winkel waar je ook je pizza besteld (die vervolgens netjes wordt gebracht) en als je een trapje opgaat dan zijn daar diverse stoelen, krukjes, tafels en barretjes om aan te zitten. Het is geen restaurant waar je uitgebreid gaat tafelen, maar waar je even een rustmomentje zoekt om van een kwalitatief geweldige pizza te genieten.

IlSogno2

Als je in Amsterdam woont, dan heb je vanaf nu geen enkele reden meer om naar Thuisbezorgd te gaan voor pizza: Il Sogno is slechts een paar euro duurder, maar biedt je een pizza om bij te watertanden, in plaats van een soort rubber schijf waarvan je het ene ingrediënt niet van het andere kunt onderscheiden.

Ik ben geen voedselfotograaf en ik waardeer dinerfoto’s meestal niet op Facebook, maar waarschijnlijk zegt een foto meer dan woorden. En zelfs met mijn telefoon ziet de pizza er yummy uit, toch?

IlSogno3

Mijn grote ronde bord vulde zich compleet met deze Il Sogno-pizza vol buffelmozzarella, tomaat, Italiaanse kaas en ham plus rucola. De perziknectar die ik dronk was weliswaar niet echt passend bij pizza, het was heel erg lekker en weer eens wat anders dan jus d’orange. Op Iens had iemand gezegd dat een nadeel aan deze shop is dat je beneden moet bestellen, maar dat vind ik juist heel erg passen bij een tentje als deze.

Wat je wel als nadeel kunt ervaren, is dat je niet kunt reserveren. Juist omdat er weinig plekjes zijn, is het restaurant snel vol. Aan de andere kant zou je dan ongetwijfeld om een take away kunnen vragen en een mooi plekje in Amsterdam kunnen opzoeken om die fantastische pizza op te eten. Ik vond de 6 euro ongelooflijk weinig voor de briljante pizza die ik at, en ik acht de kans groot dat ik er nog wel terugkom wanneer ik een keertje in Amsterdam ben voor een bioscoopbezoek. Il Sogno biedt goede, snelle service en pizza’s die zijn zoals men pizza ooit bedoeld heeft: Deliciozo!

9

Website Il Sogno

PS: we waren erg gecharmeerd van een poesje dat in de zaak rondscharrelde. Ontzettend gezellig om zo’n viervoetertje langs je benen te voelen knuffelen. Ik weet dat sommige mensen het niet zo waarderen als er dieren tussen hun eten rondlopen, maar voor mij draagt het bij aan een gezellige, huiselijke sfeer. Zeker als de poes in kwestie zo lieflijk is als deze:

IlSogno4

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s