Coco’s Keuken Recensie – High Tea (Nudeal)

High Tea’s, daar kun je me ’s nachts voor wakker maken. Het idee van een scone met clotted cream en aardbeienjam maakt me enorm gelukkig. Vandaar dat ik besloot op NuDeal de bon te kopen voor een high tea bij Coco’s Keuken, een buurthuis-achtig restaurantje in Amsterdam-Noord. Er wordt zelfs thee van Gordon Ramsay geschonken!

De bon kostte 15 euro voor een ‘klassieke, Engelse high tea voor 2 personen met bijzondere thee, scones, sandwiches en nog meer bij Coco’s Keuken’.  Normaliter zou dit 27,50 euro kosten dus dat is een korting van 45%. Op de bon staat specifiek wat je kunt verwachten: tomatensoep, scones, sandwiches met zalm, classic cheesecake, soesjes met banketbakkersroom, brownies en mini-muffins. Plus dus die Gordon Ramsay thee van Harney & Sons.

Ik had voordat ik vertrok al een kleine teleurstelling te verwerken, want mijn vriend zou geen vrij kunnen krijgen waardoor ik alleen moest gaan. Nou ja, lekker in mijn eentje even een boekje lezen is ook niet verkeerd, dus ik besloot toch te gaan. Coco’s Keuken zit recht naast de bushalte waar elk kwartier sowieso wel een bus uit Amsterdam Centraal stopt, dus het is met het openbaar vervoer perfect bereikbaar.

CocosKeuken5CocosKeuken2

Het was even zoeken waar de ingang was, want daarvoor moet je een complex betreden dat iets weg heeft van een bejaardenflat. Op zich niks mis mee, want dat maakt de sfeer er des te gemoedelijk op. Bovendien was het restaurant zelf leuk aangekleed met lieve woordjes op de muren, versiersels en andere tierelantijntjes. Ook het welkom was heel vriendelijk, door twee dames die duidelijk plezier hadden in hun werk. Gewoon normale, hardwerkende vrouwen die me niet veroordeelden voor het feit dat ik in mijn eentje een high tea ging doen. Sterker nog, ze gaven aan dat ik left-overs gewoon mee naar huis kon nemen. Zeer servicegericht.

CocosKeuken4

Coco’s Keuken in de Kadoelerbreek is wel echt een buurthuis-achtige locatie, wat in dit geval betekent dat het eten niet superbijzonder is. Ik was een van de weinigen in het restaurant, naast een gezinnetje dat voor woensdag pannenkoekenmiddag kwam. Toch was de tomatensoep heel erg lekker en proefde hij versgemaakt. Het werd geserveerd in een schattig klein pannetje, samen met de mooie theepot met die bekende thee met een smaakje naar keuze.

Daarnaast kreeg ik een etagere met soesjes, brownies, ananaskwarktaart, appeltaart en kleine sandwiches. Ik was daarbij ietwat teleurgesteld, want ik had eigenlijk gerekend op een van mijn favoriete etenswaren in de wereld: scones. Bovendien leken sommige zoetigheden niet uit eigen keuken te komen, wat ik ook jammer vind. Er gaat toch niets boven iets dat zelf gemaakt is?

CocosKeuken1CocosKeuken3

 

 

 

 

 

Verder heb ik niets te klagen. Coco’s Keuken is een hele fijne, gemoedelijke plek en het eten was lekker. De dames kwamen zelfs hun belofte na en deden alles wat over was netjes in een bakje voor mee naar huis. Enorm fijn, want meestal hoef je bij een restaurant niet aan te komen met zoiets (in Nederland dan…). Het was hartstikke leuk om mijn middag te spenderen in dit fijne tentje (dat trouwens groter is dan je zou verwachten). Ondanks de scones die ik toch wel miste, raad ik Coco’s Keuken best aan. Als je in Amsterdam woont, dan is dit een prima deal om gebruik van te maken, vooral als je gewoon gezellig wilt bijkletsen met een vriendin of even tot rust wilt komen met de Vriendin. 😉

7

Website Coco’s Keuken

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s