Fletcher hotel Marijke Recensie – Bergen (iChica)

Fletcher hotels zijn waarschijnlijk de eerste hotels die in je opkomen als je denkt aan Groupons en andere aanbiedingssites. Ik vind het erg tof om steeds weer een nieuw Fletcher hotel uit te proberen, al ben ik bang dat het eerste Fletcher hotel waar ik verbleef een uitzonderlijk luxe Fletcher was… Dat was Boschoord (***) in Oisterwijk. Ik typ dit nu vanuit hotel Marijke in Bergen. Een 4-sterren Fletcher hotel, hoewel dat op nagenoeg geen enkele manier merkbaar is.

Ik kan kort zijn met mijn advies voor mensen die hotel Marijke overwegen. Doe het niet, dit is een hele grote teleurstelling. Dat ligt voornamelijk aan het feit dat dit een 4-sterrenhotel moet voorstellen en ik daar extra voor het moeten betalen. Ik kan niet zeggen dat dit hotel ook maar enigszins als 4-sterrenluxe aanvoelt. Het ziet eruit en het ruikt als een bejaardentehuis. Ik moest zojuist een pen pakken om het stopje uit bad te trekken.

De televisie is van het merk Eclipse en deze is zo groot dat ik niet anders kan dan grapjes maken over hoe dit apparaat best eens een zonverduistering kan veroorzaken. Niet door de grootte van het scherm helaas, slechts door de enorme toeter aan de achterkant. Het vervelende is dat het beeld op veel kanalen stottert en sommige kanalen waar je langs zapt helemaal niets hebben geïnstalleerd. Erg aantrekkelijk om televisie te kijken is dit hotel dus ook niet, wij pakten de tablet er maar bij.

20150102_211154

Het eten is beneden brasserie-niveau, maar omdat ik daar een andere bon voor heb gebruikt, kom ik daar later in een nieuw bericht op terug. Het enige dat ik prettig vond aan mij verblijf hier is dat ik deze recensie nu al kan typen, omdat er gratis wifi is. Ik denk dat Marijke het vooral moet hebben van haar lokatie. Het is niet alleen makkelijk bereikbaar met auto en openbaar vervoer, Bergen is een fantastisch dorpje aan het strand. Altijd al een van mijn favoriete plekjes in Noord-Holland.

De bedden waren crap. Heel Hollands kregen we weer twee losse bedden die dan elke keer als je dichter tegen je partner wilt aankruipen uit elkaar schuiven met als resultaat dat je eindigt op de grond waar de schoonmaakster meestal niet elke dag komt.. De bedden waren hard en minder comfortabel dan andere hotels of thuis, plus het feit dat de dekens zo klein waren, dat ik moeite had mijn draai goed te vinden ’s nachts.

20150102_211220

Vlekken in het tapijt, geen losse shampoo en douchegel, laat staan bodylotion of een naaisetje. Dit hotel heeft alleen een flacon hangen met shampoo-douchegel-zeep en dat is allemaal hetzelfde goedje dat je eruit kunt knijpen. Ik begrijp dat het uit milieuoverweging netjes is om niet met mini’s te strooien, maar dit was wel een heel goedkope (merkloze) oplossing. De geur was ook absoluut niet lekker, maar juist heel onaantrekkelijk.

Het ziet er hier bij Marijke allemaal bruin en geel uit. Dit voelt als iets ouds en daardoor muffig en niet fris. Ik klaag nog het meest over het feit dat ik juist veel heb bijbetaald dit keer. Een overzichtje:

iChica/Hotelgeschenk 36 euro
4-sterrentoeslag 10 euro
Weekendtoeslag 20 euro
Reserveringskosten 5 euro 
Toeristenbelasting 4 euro 
TOTAAL: 75 euro (en dat exclusief diner of onbijt..)

20150102_213622

In totaal betaal ik ditmaal juist meer dan het volle bedrag wanneer je op de website boekt, en dan krijg je er nog ontbijt bij ook. Ik klaag niet vaak over een hotel, maar ik overweeg nu toch echt om te zeggen van: Wow, dat je dit durft te vragen. Om heel eerlijk te zijn, helemaal nu ik het zo op een rijtje zie staan: ik voel me eigenlijk bestolen.

Nu was ik ook dom geweest, dat geef ik meteen toe. Ik had van te voren eige limk wat Fletchers moeten vergelijken. Maar ik had m’n bon een beetje laten verstoffen en bij Fletcher kun je over het algemeen pas 4 weken van te voren boeken. Ze zitten snel vol, omdat ze simpelweg overal altijd acties hebben. Vandaar dat ik niet enorm veel keuze had en nogmaals, ik had eerder in een luxe Fletcher overnacht waarbij ik dus een heel ander beeld had van wat Fletcher nog meer kon betekenen.

20150103_102450

 

Toch blijft t dom dat ik niet eerst wat andere recensies had gelezen, hoewel ik regelmatig anderen op internet heel erg zeurderig vind om kleine dingen. Goed, ik had geboekt en onderweg in de bus besloot ik er toch wat recensies op na te slaan, noem het een beroepstic. Die recensies waren niet mild en daardoor ging mijn verwachting natuurlijk enorm naar beneden. Ik dacht: dit moet echt een tergend slechte tent zijn.

Maar, juist omdat ik zoveel extra had betaald, dacht ik: dat vragen ze toch niet als het echt zo dramatisch gesteld is met dit hotel? Wel dus, waardoor ik nu immens teleurgesteld dit bericht tik. Het enige waar ik blij om ben is de wifi, waardoor ik deze waarschuwing aan al jullie couponfans zo spoedig mogelijk de deur uit kan doen.

3

Website Fletcher Hotel Marijke

Advertentie

One thought on “Fletcher hotel Marijke Recensie – Bergen (iChica)

  1. Pingback: Parkhotel Hierden recensie – overnachting (VakantieVeilingen) | Couponchique! door CheapMiep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s