Blue Planet Recensie: Concert Ziggo Dome (Vakantieveilingen)

Eigenlijk wilde ik graag naar Fantasia op Tweede Kerstdag. Het was op VakantieVeilingen verkrijgbaar, maar omdat ik kerstverplichtingen had, moest ik dat aan mijn neusje voorbij laten gaan. Toch zin in een concert, dus besloten om via Vakantieveilingen te gaan voor twee eerste rangstickets voor Blue Planet in de Ziggo Dome.

Mijn moeder en ik gingen naar het concert om 15:00 uur, gespeeld door het Gelders Orkest onder leiding van de man die de score maakte voor deze BBC-documentaire: George Fenton. Erg tof om hem te mogen zien, want hij won een Oscar voor die prachtige film Gandhi. Daarnaast was Andre Kuipers daar, onze Nederlandse astronaut. Mooi dat hij erbij was, want hij zou het concert natuurlijk een veel diepere laag geven.

Het concert begon goed, met  overweldigende orkestmuziek en ’s werelds grootste dier, de blauwe vinvis. Geweldig om die muziek en die beelden zo te zien samenkomen. Het zou de komende 2 uurtjes nog zo doorgaan, maar dan met wat rauwere beelden van orka’s die walvisjongen opvraten en ook voor een zeeleeuwjong hun vin niet omdraaiden. Soms gruwelijk, maar ook aandoenlijk, zoals een kung fu-krab en pluizige Keizerpinguin-kuikens.

Schermafbeelding 2014-12-27 om 22.02.49

Het was een geweldig concert, helemaal in de wetenschap dat ik minder dan 15 euro per kaartje had betaald op VakantieVeilingen. We hadden zeer goede plaatsen en zaten weliswaar op de eerste ring (dus een soort balkon), we zaten erg dichtbij het podium. Mijn vader was ook mee, maar zijn kaartje was via de reguliere verkoop gekocht voor 40 euro en hij zat op een andere plek. Een heel fijn concert zo na de drukke Kerstdagen en het was een leuke ervaring om de Ziggo Dome eindelijk eens van de binnenkant te mogen bekijken.

Uiteraard heb ik wel een kanttekeningetje, want zo is Cheapmiep dan ook wel weer. Hoewel het aandoenlijk was hoe meneer Fanton iets vertelde en de heer Kuipers daar dan op verderging, vond ik wel dat er erg veel dubbel was. Fanton, een Brit, vertelde het verhaal in het Engels en  Kuipers gaf dan een samenvatting in het Nederlands met soms nog een bijzinnetje over hoe dat in de astronautenbizz is. Het was interessant, maar het had van mij wel wat dieper gemogen. Ik had ook graag bij de beelden op het scherm wat tekst gelezen over waar het was, waarom bepaalde beesten iets doen, enzovoorts.

Andre Kuipers pakte het leuk aan, maar het had iets dieper gemogen. Aan de andere kant vond ik het wel erg leuk hoe deze middag zo een leuk familie-uitje was. De orka-actie was weliswaar wat wreed (een zeeleeuwenpupje dat metershoog wordt getennist met een staart bijvoorbeeld), maar het was echt een middag voor iedereen om heerlijk van te genieten. Nu heb ik wel veel zin gekregen om Finding Nemo te kijken…

8

Website Het Gelders Orkest 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s