Umami Recensie – All You Can Eat diner in Amsterdam (SocialDeal)

All you can eat, ik moet er eigenlijk niets van hebben. Dat zou je niet verwachten van een Hollandse met de bijnaam CheapMiep, maar toch is het zo. Ik ben opgevoed met: als we uit eten gaan, dan gaan we a la carte. Maar, toen een collega mij vertelde dat ze haar familie de dag voor haar bruiloft mee nam naar Umami omdat ze er zo wild enthousiast over was, besloot ik me er voor open te stellen. Helemaal toen er ook nog een SocialDeal online verscheen in diezelfde periode…

Het was even schrikken toen we naar de locatie gingen, want van buiten ziet het er een beetje afgetrapt uit. Aan de andere kant, zo zien veel dingen vlak naast De Dam eruit en we hadden al gereserveerd, dus we gingen naar binnen. Helemaal verrast door het toch zeer stijlvolle interieur dat erg ruim was (prachtige grote vazen met bloemen, lampen met zwart en goudkleur, erg gaaf), namen we plaats. We kregen niet heel veel tijd om de omgeving in ons op te nemen, want er waren bijna geen mensen binnen dus werd ons meteen om de drankjes gevraagd. Op zich niet erg, want we hadden ondanks het feit dat ik wat huiverig was voor all you can eat, toch wel trek.

Umami

Een kaartje werd ons voorgezet waarvan we steeds twee gerechtjes mochten kiezen, die allen vanuit heel Azië kwamen. Dingen als aardappelkoekjes, citroenkip, gepaneerde kip, honingvarkensvlees en loempiaatjes bijvoorbeeld, stuk voor stuk erg lekkere dingen waardoor we steeds weer nieuwe dingen wilden proberen. Hoewel je in dit soort restaurants meestal een tijdsspanne van een x aantal uur hebt, voelde ik me totaal niet gehaast. Dat kan ook liggen aan het feit dat het rustig was, maar we hadden echt ruim de tijd om te tafelen. Wat ik ook prettig vind is dat het niet zo werkt zoals bij La Cubanita (wat eigenlijk ook all you can eat is, dus ik speel vals! 😉 ), waarbij je een gerechtje bestelt waar je dan toch vrij lang op moet wachten. De gerechten volgden elkaar in rap tempo op, wat wel prettig was, we kregen ook de mogelijkheid heel even te wachten af en toe, no stress.

Deze restaurantketen is begonnen door Michelinchef Han, maar de vestiging in Amsterdam is vorig jaar zelfstandig gegaan. Ik heb geen referentiekader, immers is dit mijn eerste keer geweest, maar het eten was zeer goed. Ik krijg altijd meteen visioenen van lauwwarme bakken met pruttelende, nikslijkende gerechten waar je dan langs moet lopen met je bordje, maar niets was minder waar. Deze manier van all you can eat zou eigenlijk een andere benaming moeten hebben, want dit heeft niks met buffetten te maken, dit is simpelweg een soort mini-variant on speed van a la carte eten. Mijn vriend en ik genoten ervan.

Umami2

 

Wat een grote bijdrage levert aan ons enthousiasme voor Umami is dat de producten vers zijn. Zoals je hierboven op het plaatje ziet (ben nog steeds geen fan van etensfoto’s, maar deze valt mee toch?) zijn de cirtrusvruchtjes vers en de garnering ook. Het zijn geen dingen uit blik en volgens mij wordt er ook niets ingevroren, het proeft in ieder geval allemaal vers. Het proeft alsof het restaurant er eigenlijk te weinig voor rekent, omdat de kwaliteit niet tegen de lage prijs ervan lijkt op te kunnen. Het is geen Michelin-ster kwaliteit, het is niet excellent, maar het is wel erg goed, zeker voor de snelheid en de hoeveelheid waarin het komt.

Jammer genoeg weet ik niet meer wat ik voor mijn bon bij SocialDeal heb betaald, maar volgens mij is het normaal 30 euro per persoon en betaalden wij 15 euro per persoon. De helft korting, en sowieso hebben we voor veel meer gegeten dan 15 euro. Ik verbaasde me erover dat ze niet heel vaak kwamen vragen of we drinken wilden, want dat is iets waar een restaurant meestal wel nog wat extra marge op binnen harkt. Hoe dan ook, ik vond het een hele toffe ervaring en ik zou dit restaurant zelfs bij mijn a la carte-etende ouders aanraden. Umami is stijlvol, biedt goed eten en ook nog eens voor een hele lage prijs. Bovendien heeft het ook wel iets, al die schattige kleine gerechtjes die toch allemaal aandacht hebben gekregen van de kok, te zien aan de manier waarop de borden zijn opgemaakt. Een klein feestje dat een paar uur duurt, fantastisch.

8.5

Website Umami

UPDATE: Inmiddels is Umami weg uit Amsterdam en heet het restaurant dat in de plaats is gekomen MIU. Ik geloof dat het concept nog steeds hetzelfde is, dus mogelijk hebben ze de naam moeten veranderen vanwege het feit dat het niet langer tot de franchise van Han behoort. 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s