Hotel Brabant Recensie – Overnachting in Hilvarenbeek (VakantieVeilingen)

Brabant is een gezellige provincie. Niet alleen is er veel te doen, het is ook een provincie waarin reuring is. Mijn vriend en ik gingen enthousiast op weg naar Hilvarenbeek, en na een wandeling in dit mooie dorp waren we blij dat we bij het hotel aankwamen om lekker tot rust te komen. Maar, was dit wel een hotel?

We stonden elkaar een beetje verlegen aan te kijken. Tja, het staat er toch echt hier op de pui: “Hotel Brabant”. Onze voorzichtigheid kwam voort uit het feit dat we voor een enorm drukke kroeg stonden die stampvol luid kwekkende mensen stonden. Als dit maar goed gaat, waar moet ik überhaupt heen om in te checken?

Toen we eenmaal tot de conclusie kwamen dat dit toch echt de enige deur was en dat de receptie daar toch ergens moest zijn in de meute, besloten we naar binnen te gaan. Een typische, fijne en vrolijke Brabander verplaatste zich van de tap naar een klein tafeltje met ‘receptie’ erop toen aankwamen. We moeten ook hebben gekeken als een stel konijntjes in de koplampen, want we hadden zo’n drukke kroeg echt niet verwacht bij een hotel. Als dat maar goed gaat…

HotelBrabant3

Hij maakte wat grapjes, stelde ons op het gemak en liet ons de weg zien naar de kamer, wat allemaal heel netjes verliep. Ook de kamer zelf was ontzettend mooi en nieuw. Duidelijk hard geklust aan deze hotelkamers en ze zagen er mooi fris en modern uit. Het lawaai van beneden was niet hoorbaar en we kropen blij onder de wol.

De bon die ik voor 25 euro op VakantieVeilingen had gekocht, “Overnachting inclusief ontbijt in Brabant” (doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg 😉 ) beloofde ons ook ontbijt. Dat komt niet vaak voor, dus namen we lekker. Het was erg rustig in de ontbijtzaal, die grappig is aangekleed met allemaal spreuken en bordjes overal. Ik verwachtte er weinig van, maar het ontbijtje was heel erg prima. Mijn vriend en ik moesten nog een beetje lachen om de slogan van het hotel: Waar de gasten de sterren zijn’. Erg mooi, want tot op heden is dit een van de prettigste hotels waar ik in Nederland ooit sliep. Hij heeft zelfs een prijs gewonnen voor zijn gezelligheid, dus dat zegt genoeg.

HotelBrabant1Wat ik een grote plus vind aan deze deal is dat onbijt is inbegrepen. Vaak worden hotel-uitjes via VakantieVeilingen alsnog erg prijzig door het bijbestellen van ontbijt, wat je dan ook weer moet betalen bij uitchecken. Het is even wat minder romantisch. Ik zou Hotel Brabant zeker aanraden aan anderen, want het is een hotel voor iedereen: kroegtijgers, dagjesmensen (veel toffe uitjes in de provincie) en ook luiwammesen. De kamers zien er zeer goed uit en de eigenaar (tenminste, ik denk dat hij de eigenaar was) is een fijne vent. Geheel onverwachts dus heel prettig verbleven in het vrolijke Brabant.

8.5
Website Hotel Brabant

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s