Bloemenhuis Pietersen Recensie: zelfgemaakt kunstwerk (Vakantieveilingen)

Mijn moeder heeft geluk met mij de laatste tijd, want na onze make-over bij Miyos enkele weken geleden heb ik haar ook nog meegenomen naar Bloemenhuis Pietersen in het kleine Noord-Hollandse plaatsje Noorden. Op Vakantieveilingen heb ik namelijk een bon weten te scoren genaamd: Fleur je huis/tuin op met een zelfgemaakt kunstwerk. Een vriendin van mijn moeder deed vroeger altijd dit soort creabea plantenworkshops, maar die is ermee gestopt. Blij dus dat ik Bloemenhuis Pietersen op deze manier heb ontdekt. Nu het weer zo herfstig is, leek het mij nu een goed moment om de bon in te wisselen en te kijken of dit bedrijf ook net zo creabea is als mijn moeders vriendin.

image

Bloemenhuis Pietersen is ten eerste een prachtige winkel. Ik merkte dat mijn moeder die winkel maar al te graag in haar eigen dorp zou willen zien. Mooie spullen, prachtige planten en vooral een gemoedelijke sfeer. We mochten een kopje thee of koffie nemen met een koekje terwijl we bekeken welke van de vier voorbeelden we zelf wilden maken. Ik koos, aangezien ik was speelser ben dan stijlvol, voor de uil. Mijn moeder ging voor een kist gevuld met bloemen, waar je vijf euro voor moest bijbetalen. Een flinke kist, dus die 5 euro is een laag prijsje. Twee andere opties waren een bloemstuk op een etagere en een gewoon bloemstuk in een potje.

De vrij grote groep werd al snel opgesplitst in twee, waarbij het ene deel voorin de winkel werkte en de andere achterin. Alleen maar dames natuurlijk.. In het begin was ik bang dat die groep veel te groot was voor wat er allemaal gedaan en uitgelegd moest worden, zeker omdat er vier verschillende producties in de maak waren. Uiteindelijk viel dat heel erg mee. Voorin deed meneer de uitleg, achterin deed mevrouw dat.

De mensen die uilen maakten gingen bij elkaar zitten, want die uilen hebben net even wat meer uitleg nodig omdat dat echt stukken zijn die ook nog ergens op moeten lijken. We kregen alle materialen zo in onze handen met korte maar duidelijke uitleg en we konden lekker gaan steken in de oasis. Als we meer nodig hadden, dan konden we roepen, maar dat was eigenlijk niet nodig omdat Bloemenhuis Pietersen ons al meteen had voorzien van een goede hoeveelheid.

image

Er kwam zelfs nog een tweede ronde waarbij de grap werd gemaakt dat het een euro per theetje kostte. Ik had niet verwacht dat dat een grapje was, aangezien ik op soortgelijke workshops ben geweest waar dus wel een euro werd gevraagd voor een bekertje thee. Geen probleem verder, ik had het in dit geval zelfs graag betaald omdat je een gezellige, toffe workshop hebt en Bloemenhuis Pietersen overduidelijk een prachtige winkel is, gerund door hardwerkende mensen.

We zijn anderhalf tot twee uur lekker bezig geweest en mijn moeder en ik gingen heel tevreden en blij weg bij Bloemenhuis Pietersen. We hadden lekker de tijd om te kletsen, ook met de andere dames die met een uil bezig waren, en onze stukken staat inmiddels al een weekje en ziet er nog steeds goed uit. Ik zou deze workshop aanraden aan iedereen, zelfs als je er even over doet om er te komen. Je kunt vooraf lekker wat eten bij de plaatselijke snackbar/brasserie en dan heel relaxt aan het bloemknutselen gaan.

9.5

Website Bloemenhuis Pietersen

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s