Miyos Recensie: Make-over voor 2 (Vakantieveilingen)

imageVia Vakantieveilingen.nl kun je bieden op een make-over voor 2 personen in Noord-Holland bij Miyos in Hoorn. In een klein winkelstraatje achter het Ramen, nabij de grote kerk, zit Miyos gevestigd. Het is een gezellige, huiselijke winkel met her en der kleurensamples en daarbij behorende sjaals, tassen en overige accessoires.

Voor de workshop begon had ik om te reserveren alvast wat gemaild met Sylvia Zwaan, de eigenaresse van de winkel. In principe zijn de make-overs voor een groep, maar als je 20 euro per persoon bijbetaalt dan krijg je een prive make-over. Dat heb ik gekozen, omdat ik het aan mijn moeder gaf als cadeau. Onze familie staat niet bekend om het geduld en dat heb je vaak wel nodig bij groepsactiviteiten.

Dat is al best een prijs natuurlijk, want je bent dan al meteen 40 euro extra kwijt voor twee personen, nog los van wat je hebt betaald voor je Vakantieveilingen-bon. In het menselijk brein werkt het bovendien zo dat hoe meer iets kost, hoe hoger de verwachtingen zijn. Uiteraard staat op de bon van Vakantieveilingen wel beschreven wat de make-over inhoudt:

Totale make-over bij Miyos in Hoorn, Noord-Holland
– Workshop make-up tips aangepast op jouw gezichtskleur,-vorm en -type
– Kleuranalyse en stylingtips
– Fotoshoot
– Koffie of thee en iets lekkers
– Voor 2 personen
– T.w.v. € 149,-

Dat in het achterhoofd houdend, zijn we bij Miyos binnen gestapt. Na een kopje thee met een koekje begon Sylvia met een korte presentatie van welke kleurtypes bij elkaar horen en dat er winter, lente, zomer en herfst-types zijn. Op zich interessant, hoewel het niet voor iedereen makkelijk is om van zijn kleuren (zwarte eyeliner bijvoorbeeld) af te stappen. Wij bleken lentetypes, wat werd gedestilleerd door verschillende kleuren sjaals om onze nek te doen. Het was fascinerend om te zien hoe inderdaad de ene kleur flets maakte en de andere juist opfleurde.

Vervolgens deed Sylvia bij ons beiden make-up op die dan paste bij de lente-mens. Ze gaf ons wat specifieke make-up tips en beantwoordde netjes enkele vragen die we hadden. Ze was niet bang om ons van advies te voorzien, maar was daarin niet pusherig. Zoals vaker bij dit soort gelegenheden werd er alleen maar make-up van een specifiek merk (dat niet in de reguliere drogist ligt) gebruikt. Uiteindelijk hebben we enkel potloodjes gekocht, maar eenmaal thuis merk je wel dat je geen make-up artist bent als Sylvia, want het is moeilijk om het zo mooi te krijgen als zij deed.

Vervolgens schoot Sylvia een paar hele lieflijke foto’s van mij en mijn moeder, die ze perfect binnen een dag toestuurde. Ik moet eerlijk zeggen dat het niet echt een fotoshoot-fotoshoot was, ze had weliswaar een mooie camera en een achterpapier, maar na een paar foto’s was de shoot in een paar minuutjes wel gedaan. Prima, want dat was natuurlijk niet de hoofdzaak.

image

Wat ik wel jammer vind, zo terugkijkende op wat ik dacht gekocht te hebben op Vakantieveilingen, is dat dit verre van een totale make-over is zoals ik dat woord opvat. Ik ga er bij een make-over vanuit dat je helemaal RTL4-stijl haaradvies krijgt, kledingadvies en make-up advies en het bleef nu slechts bij make-uppen.

Het voelde voor mij als een make-upworkshop waarbij je dan niet zelf make-upte maar het voor je werd gedaan, wat aan de ene kant prettig is, maar aan de andere kant jammer is, omdat je dan niet precies weet hoe je het zelf moet doen. Goed afkijken hoe ze het bij de tweede persoon doet dus! Ze geeft wel netjes een make-up paspoortje op papier mee, waarop je kunt zien welke kleuren ze bij je heeft opgebracht, mocht je nog eens meer willen bestellen bij ze. Dat is wel typisch aan make-upworkshops: uiteindelijk draait het om het verkopen van ietwat vage make-upmerken die je in de drogist niet tegenkomt. Ik vond het niet echt een workshop.

Al met al vond ik het een leuke middag met mijn moeder in een ongedwongen sfeer en hebben we ook wel geleerd welk kleurtype we zijn. Sylvia is een harde werker en Miyos is een leuke plek waar je je snel op je gemak voelt. Ik probeer op te letten bij het kleding shoppen welke kleur ik kan hebben als lentemens, maar helemaal weten doe ik het niet omdat ik geen waaier heb gekocht a 35 euro.

Ik kan me voorstellen dat ze niet heel cheap zijn om te maken en dat je er heel lang mee doet, maar ik zou ze zelf als ik Sylvia was cadeau geven en misschien de bon op Vakantieveilingen een startbedrag geven van 30 euro of hem alleen geven aan mensen die een prive-afspraak maken. Ik denk dat die waaier ondanks het plastic omhulseltje met zijn papieren paginaatjes niet lang zou overleven in mijn tas. Ik had de waaier dan ook liever in een plastic uitvoering gezien, dan had ik er wellicht 35 euro voor neergeteld.

Een naamsverandering zou ook verstandig zijn voor Miyos. Het is weliswaar een make-over qua make-up, maar mensen verwachten iets anders bij het woord make-over, iets groters. Ik kan me ook niet echt stylingtips herinneren, ik weet in ieder geval niet wat ik het beste kan dragen om enige vetrol her en der beter te verbergen. Al met al is deze paar uur gewoon een boeiende make-up en kleuranalyse-cursus met een leuke foto achteraf.

6.0

Website Miyos

Advertentie

2 thoughts on “Miyos Recensie: Make-over voor 2 (Vakantieveilingen)

 1. Mijn dochter en ik zijn er ook geweest. Inderdaad met de verwachting een workshop te krijgen. Volgens mij is opgemaakt worden geen workshop. We kregen allebei binnen een paar minuten wat gekleurde doekjes om onze nek en zo werd bepaald wat voor type we waren. Ik heb ooit eens een kleurenanalyse laten doen en toen was die mevrouw behoorlijk wat langer beig met veel meer verschillende doeken. De kleurenanalyse van Miyos kwam voor mij dan ook niet erg geloofwaardig over. De stylingstips gingen zo snel dat we niet meer weten wat er gezegd is. Bovendien wisten we op dat moment nog niet wat voor type we waren dus wisten we niet wat op ons van toepassing was.
  Als duidelijk was geweest wat het in hield had ik graag wat meer geld neergelegd om ergens anders een echte workshop te krijgen.
  Positief punt: de foto’s waren erg leuk.

  Like

 2. Wij hadden deze week een ‘workshop’ bij Miyos waar een kleurenanalyse, stijladvies en make up in zou zitten met daarbij koffie of thee met wat lekkers.
  De kleurenanalyse bestond uit het onder je gezicht houden van 4 verschillende lappen in verschillende kleuren blauw. Aan de hand daarvan werd dan gezegd welk kleurtype je was.
  Stijladvies is niet gegeven en de rest van de 1,5 uur bestond uit het je zelf opmaken waar je dan tips over kreeg.
  We konden niet kiezen uit koffie of thee maar kregen zonder overleg een potje thee (zonder warmhouder) naast ons. Iets lekkers kregen we er niet bij (je kon wel een hi-tea bijboeken tegen extra betaling).
  Aan het eind werd er gevraagd welke producten we wilden kopen en mocht je met je eigen mobiel een foto van jezelf maken voor een grijze ‘muur’.
  Kortom het leek meer op een verkoop praatje van 1,5 uur waarbij het de bedoeling was om zoveel mogelijk producten van hun te kopen. Wat mij betreft GEEN aanrader deze workshop!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s