Due Napoletani Recensie – 4-gangen keuzemenu (Groupon)

Samen met een vriendin ga ik af en toe uit eten, even een avondje bijkletsen met lekker eten erbij. Omdat zij in Amsterdam woont en ik daar in de buurt werk, gaan we daarvoor eigenlijk altijd ergens in Amsterdam eten. We hebben al eerder met een voucher ergens gegeten, maar dat was een beetje te snel-snel qua service, nu koos ik toch voor een bon, maar dan bij een restaurant dat nog iets hoger aangeschreven staat op Iens.nl: Due Napoletani.

Hoewel ik de naam van dit restaurant wat goedkoop vind klinken, is niets minder waar. Je kijkt weliswaar uit op een hoerenhuis, wat wel wat bijzonder is, verder is dit restaurant in een leuk gedeelte van Amsterdam dichtbij het Museumplein. Het is een klein restaurantje, maar niet zo klein dat het ongemakkelijk is.

We werden netjes welkom geheten en naar ons tafeltje gewezen, waarna we de menukaart kregen voorgeschoteld waar we een en ander uit konden kiezen.Due Napoletani klinkt niet voor niets Italiaans: dit is een restaurant waar ze allerlei Italiaanse gerechten serveren. Er is de standaard pizza en pasta, maar daarnaast goede vleesgerechten enzovoorts. Je voelt je er hier meteen thuis, niet alleen vanwege de knusse opzet, maar ook omdat er duidelijk mensen in de zaak zitten die er vaker komen.

Bovendien is de gastvrouw ontzettend charmant en, zo leerden we later, de kok ook. Het voelt eigenlijk alsof je in zo’n Bertolli-reclame zit, waarbij iemand uit het dorp een excellente maaltijd kookt en het hele dorp uitloopt om daar te eten. Ik was zeer gecharmeerd van de manier waarop de kok met ons omging. Ik had als hoofdgerecht kip besteld, maar toen deze werd geserveerd was deze nog ietwat rauw. Direct kwam de kok naar me toe om zijn verontschuldigingen aan te bieden en hij legde zelfs uit hoe het kwam. Ik gaf aan dat het wel oke was zo, en dat ik door de andere gangen wel genoeg had gegeten.

Dat zei ik omdat ik niet wilde dat die man weer een heel nieuw bord moest opmaken en weer een kip moest bakken. Gelukkig was hij niet pushy, maar deed hij iets wat ik een hele goede oplossing vond: hij maakte een gerecht voor me wat volgens mij zijn signature dish was (al is het later helaas van de kaart gehaald, toch niet zo signature 😉 ); een courgette met van alles erop en eraan. Het was heerlijk en het was erg aardig dat hij zijn fout zo graag wilde herstellen dat hij dit toch nog voor me klaar maakte.

Het toetje, want ik ben en blijf een dessertmens, was fantastisch. Ze maken bij Due Napoletani hun eigen tiramisu en andere toetjes, die worden geserveerd op een rollende tafel. Heel erg traditioneel en dat past precies bij de rest van het restaurant. Het voelt echt alsof de kok een Italiaan is die van zijn moeder, oma en overige familie uit Italie de kookschriftjes heeft gekregen.

Al met al hebben mijn vriendin en ik lekker gegeten bij Due Napoletani. Het is een gezellig restaurant waar je je thuis voelt, maar waar je wel de ruimte krijgt voor een goed gesprek onder vier ogen. Mijn vriendin en ik maakten gebruik van een Groupon, maar ik had op geen enkel moment het gevoel dat ik daarom anders werd behandeld. En goed nieuws, want als ik me niet vergis, dan heeft Due Napoletani wel vaker deals, dus misschien scoor jij op Groupon ook een dinertje voor 2 voor slechts 39,99 in plaats van 110 euro.

8.0

Website Due Napoletani

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s