Samsung M2 750 GB Harddisk Recensie (Groupon)

Terwijl je een steeds grotere digitale stapel muziek, films en foto’s op je laptop hebt, begint datzelfde apparaat af en toe wat te haperen. Tja, aan alle elektrische apparaten zit een limiet en menig laptop en PC zit op een zeker moment vol; te veel GB’s opgeslagen. Een handige oplossing kan een externe harddisk zijn, die je kunt gebruiken om foto’s, video’s, mp3’s en andere documenten op te plaatsen. Is het veilig om zoiets te kopen op Groupon?

Een externe harde schijf is een delicaat apparaatje. Het is niet iets wat je net als een USB-stick met gemak in je tas werpt en dagelijks meeneemt, want hij is gevoelig voor schokken. Dat is belangrijk om in het achterhoofd te houden, want ik denk dat mijn Samsung M2 750GB harddisk daaraan is overleden. Erg jammer, want ik heb er uiteindelijk toch een mooi jaartje mee gedaan. Hij is vooral heel praktisch om zo af en toe mee te nemen naar familie voor het showen van vakantiefoto’s, maar ook om in huis te gebruiken om een gedownloade televisieserie te kijken via een gameconsole bijvoorbeeld.
Dit is zo’n ding dat niet echt als hebbeding geldt, maar wat je op een bepaald moment nodig hebt. Net op het moment dat ik dacht; ik kan dit wel gebruiken, popte er een mailtje van Groupon omhoog in mijn email: €59 voor een Samsung M2 750GB harddisk met externe USB 2.0 bij takeitnow.nl. De waarde ervan is eigenlijk 89 euro, en dat is voor Groupons doen niet eens zo’n hele schokkend goede aanbieding. Even langs Tweakers om te kijken of dit apparaat wel goed is, en vervolgens toch maar overstag gegaan. 750GB is immers lekker veel en Samsung is sowieso een betrouwbaar merk.

SamsungM2
Het bestelproces bij Takeitnow.nl ging heel makkelijk. Inmiddels heet de website trouwens http://www.acesdirect.nl. De harde schijf werd op een nette manier afgeleverd in een schokbestendige verpakking. Omdat ik mijn belangrijke bestanden liever backup op een grote USB-stick (die zijn iets beter met schokken), gebruikte ik de harde schijf vooral als drager van muziek, foto’s en video’s.  Het is een handzaam klein ding, met een mooi design dat niet snel kraste. Hij heeft best wat schokken kunnen hanteren voordat hij het niet meer deed, maar ik verwachtte niet dat de fabrieksgarantie nog geldig was. Bovendien realiseer ik me dat eigenlijk nooit, dat er iets is als garantie. Suf!
In ieder geval zou ik de aanbieding zo weer gebruiken, hij was lekker stil, hij zag er mooi uit en er paste veel op. Ik weet niet of die USB 2.0 zoveel uitmaakte want mijn laptop is vrij oud, maar ik heb hem heerlijk gebruikt en ik zou hem zo weer kopen. Ik ben blij dat Groupon niet alleen deals sluit met leveranciers van uitjes en voedsel, maar ook van producten. Ik weet niet precies wat er met Takeitnow is gebeurd, maar toen ik ermee in zee ging, vond ik het een prima bedrijf met een duidelijke website. Inmiddels heb ik overigens op een niet-dealsite een harde schijf gekocht, want ik ben deze helaas niet vaak meer tegengekomen op Groupon.
8
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s