Husky Event recensie- Huskysafari in Zeeuws-Vlaanderen (Marktplaats)

Een van mijn eerste avonturen als CheapMiep vond plaats in Zeeuws-Vlaanderen in 2011 bij Husky-Event. Destijds was ik nog redelijk nieuw in de wereld van online aanbiedingen, veilingsites en Groupon, en was ik vooral op zoek naar gekke uitjes voor mij en mijn vriend. De Huskysafari is er absoluut eentje waar ik nooit op was gekomen, maar was het wel zo romantisch als Marktplaats deed overkomen?

Normaal betaal je 89 euro per persoon voor een huskysafari, maar nu slechts 44,50 euro. Daarvoor krijg je een “2-daagse Huskysafari voor de helft van de prijs: een avontuurlijk arrangement met de vrolijkste viervoeters”. Nu is dat ook inderdaad wat je krijgt, want Husky’s zijn hilarische, onvermoeibare honden. Hier een opsomming van wat zo’n safari inhoudt:

  • Het toppunt van romantiek tijdens deze bijzondere Huskysafari
  • Inclusief overnachting in een Tipi
  • Inclusief ontbijt
  • Ontmoet de vrolijkste reisgenoten die u ooit heeft gezien!

Mijn vriend en ik schrokken enigszins van de bereikbaarheid van deze huskysafari; Zeeuws-Vlaanderen is niet alleen ver weg, het wordt extra ver gemaakt door het feit dat je een pont moet nemen om er in de buurt te komen. Gelukkig is de eigenaar van de husky’s zo vriendelijk om ons op te halen vanaf de pont, hij en zijn gezin wonen enorm afgelegen.

Dat is maar goed ook, want de pups maken wel veel herrie. Er zijn talloze honden die allemaal hun eigen hok hebben, maar ook een aantal die per twee in een hek verblijven. Ze staan regelmatig druk te joelen met zijn allen, helemaal als de fietskarren erbij worden gehaald en de diertjes weten dat ze hun overmatige energie in een rondje rennen kunnen steken.

Ik loop nu op de zaken vooruit, want onze husky-safari vindt plaats op de tweede en laatste dag. Op de eerste dag mogen we met een Husky-moeder en pupje de dijk over wandelen, wat heerlijk is. Het is ontzettend fijn dat de familie het vertrouwen geeft om lekker met de hondjes op pad te gaan.

Toen we eenmaal naar onze tipi waren gewezen, die van alle basic gemakken was voorzien (dekens, een olielamp en warmwaterkruiken) en erg ruim was, gingen we in de gemeenschappelijke ruimte eten. Dat was eenvoudig eten, maar wel gezellig, want je leert zo ook iets beter de andere bezoekers kennen. Mocht je de andere bezoekers nog beter willen leren kennen, dan kun je met z’n allen in de hottub stappen, maar daar hadden mijn vriend en ik uiteindelijk toch niet zoveel zin in. Het was wat koud buiten en er zaten andere mensen flink te kakelen in het bad dus wij bleven liever in onze grappige tipi.

Na prima te hebben geslapen ontbeten we in de gemeenschappelijke ruimte en kon de Husky-safari beginnen. De safari houdt in dat de husky’s voor een soort fietskar/hondenslee/Dogcart voor een groep worden gezet, alvorens er een tocht in dat mooie, boerse Zeeuws-Vlaanderen wordt gedaan. De achterste mensen trappen mee (vooral op stukjes die wat heuvelig zijn), en de voorste mensen sturen de honden aan door de voorlopende hond bij naam te noemen en commando’s te geven. Erg gaaf om die honden als een stelletje gekken enthousiast te zien doen.

Huskytocht

Ook wel spannend, want bij een verkeerd commando of iets uiterst interessants in de berm, kun je met kar en al zo te water raken of crashen. Het blijven natuurlijk dieren met een instinct. Over het algemeen ging het bij ons tochtje heel erg prima. Al met al vond ik het een heel fijn weekendje (ver) weg, waarin je toch op een hele andere manier met honden omgaat dan je gewend bent. Ik was ook blij dat er werd meegetrapt op de groepsfiets, want hoewel de honden een enorme kracht weten voort te brengen, blijven het natuurlijk zware volwassenen die in een groep een hoop kilo’s zijn.

Het was een geweldige ervaring waar mijn vriend en ik vaak herinneringen aan ophalen. Ze zijn niet allemaal even leuk, want sommige dingen mochten van mij wel iets anders bij deze gastvrije familie. Zo was het af en toe erg chaotisch en onduidelijk wat de bedoeling was. En, er was bovendien nogal een romantiekkiller op het terrein aanwezig: de geur van hondenpoep. Ik ben een dierenliefhebber in hart en nieren en ik vind de meeste boerderijluchtjes heerlijk, ik erger me zelfs aan mensen die zeggen dat honden stinken. Maar, de geur was door de grote hoeveelheid honden wel enorm sterk aanwezig en dat leidt nogal af van de spreekwoordelijke reuzengeur en manenschijn.

Toch kan ik niet genoeg benadrukken dat ik heel verrast was met deze activiteit. Het is origineel, de dieren hebben er zichtbaar lol aan en het is heel bijzonder om in een tipi te overnachten. De eigenaars zijn  vriendelijk en hebben eigenlijk geen geheimen; van het omdoen van de tuigjes tot uitleg over de roedel: je mag erbij zijn, je kunt van alles vragen en wordt bovendien uitgenodigd mee te helpen. Ondanks wat a-romantische ongemakken is een Huskysafari toch zeker het geld waard. De omgang met de honden is enorm leuk, het mogen wandelen met een pupje is sowieso fantastisch en het is onmogelijk om zuur te zijn met die vrolijkerds om je heen.

8.5

Website Husky-Events

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s